Divini dogodki, delavnice

ENERGETSKO RAZTEZANJE – dogodek iz Divinega železnega repertoarja – Divice ga obožujemo 🙂

Energetsko raztezanje je terapevtska in sproščujoča vadba, sestavljena iz raztegovalnih gibov, ki poleg tega, da povečajo prožnost in gibljivost našega telesa, predvsem odpirajo meridijane in povečajo njihovo pretočnost. Vaje pospešijo kroženje limfe in krvi, kar okrepi naše zdravje. Vadba temelji na spoznanjih tradicionalne kitajske medicine in tako pospešuje pretočnost življenjske energije “chi” po glavnih meridijanih v telesu. Z vajami ne vplivamo le na gibljivost, temveč tudi na živčni sistem, prekrvavitev in skelet, s tem pa prispevamo k vitalnosti in dobremu stanju celega telesa. Z raztezanjem po linijah meridijanov se izboljša drža in funkcionalnost telesa, predvsem pa se izboljša naša energetska raven. Telesu povrnemo ravnotežje, tako na energetskem kot na fizičnem nivoju. Redna vadba izboljša pretočnost in gibljivost telesa, pozitivno vpliva na samopodobo in poveča raven življenjske energije.

Trajanje: 1 uro

 

ZVOČNA GONG KOPEL – najbolj priljubljen Divin dogodek – dogodek iz Divinega železnega repertoarja – Divice ga obožujemo 🙂

Zvočna gong kopel je meditacijsko sprostitvena tehnika, ki z uporabo zvoka in vibracij gongov pomaga pri umirjanju uma in sproščanju telesa. Zvok je ena izmed najstarejših oblik zdravljenja in prav gongi se v tovrstne namene uporabljajo že več tisočletij. Voda predstavlja cca. 60 – 70 % telesne teže človeka in prav voda prepozna ter sprejme vse vibracije gonga. Zdravilne vibracije tako prodrejo vse do najmanjše celice. Zato se tehnika imenuje gong kopel – naše telo se kopa v zvokih in vibracijah gonga. Z enakomernim, različno glasnim in zadosti časa trajajočim igranjem na gong dosežemo, da pride do globoke sprostitve, popolnega miru, ko izklopimo svoj ego in se odrečemo nadzoru uma, s tem pa omogočimo čiščenje travm in vzorcev v podzavesti. V telesu se sproži tudi proces samozdravljenja.

Na gong kopeli boste lahko doživele:

 • globoko sprostitev,
 • harmonijo telesa in uma,
 • sprostitev energetskih blokad,
 • osvobajanje stresa in strahov,
 • prebujanje notranjega miru in zadovoljstva in še veliko bi lahko naštevali.

Trajanje: 1 uro

 

DELAVNICA SIJOČ OBRAZ  – vaš obraz vam bo hvaležen 🙂

Delavnica združuje dve najboljši NARAVNI tehniki za ohranjanje zdravega in mladostnega videza obraza – samomasažo obraza z ventuzo in jogo obraza.

Na 1,5 urni delavnici se boste naučile samomasaže obraza z mini ventuzo ter eno izmed najbolj učinkovitih, celostnih vaj za ohranjanje dobre forme obraznih mišic.

Masaža z mini ventuzo ponuja celovito rešitev za optimalno stimulacijo kože in globje ležečih tkiv (dermis in subkutis). Omogoča sproščujočo, globoko, prijetno masažo, hkrati pa pospešuje cirkulacijo in blago luščenje odmrlih celic povrhnjice. Masaža z ventuzo je odlična za zmanjševanje gub, pomlajevanje kože, odpravljanje podočnjakov in utrujenega videza ter zabuhlosti. Z jogo obraza (telovadbo obraza) pa boste poskrbele, da bodo obrazne mišice natrenirane, tako kot pridno skrbite za zdravo in natrenirano telo. S telovadbo obraznih mišic poskrbite tudi za optimalno delovanje svojih hormonov, saj z vajami spodbujate tudi optimalno delovanje ščitnice ter hipofize in epifize. Sijale boste navznoter in navzven .

Poleg vseh vaj, tehnik in nasvetov za sijoč obraz, boste na delavnici dobile tudi svojo malo ventuzo.

Trajanje: 1,5 ure

 

SPORT & SAUNA EVENT

Sport&Sauna event je kombinacija vodene kardio vadbe ter vodenega savnanja z vrtinčenjem in aromaterapijo ter nego celega telesa s pilingom in hranljivo masko.

Najprej s 30 minutno intenzivno vadbo poskrbimo za kurjenje kalorij (intenzivnost si vsaka udeleženka lahko prilagodi glede na svoje sposobnosti, kondicijo) in nato z 2 urnim razvajanjem v savni poskrbimo še za globinsko razstrupljanje telesa, čiščenje kože ter sprostitev duše. Savnanje dodatno začinimo z aromaterapijo in vrtinčenjem. Med posameznimi obiski savne pa poskrbimo še za nego celega telesa s solnim pilingom ter hranljivo kokosovo masko za celotno telo. Ne manjka pa niti zdravih prigrizkov in napitkov, tako da nadomestimo izgubljeno vodo in dodatno vnesemo v telo vitamine ter minerale.

Trajanje: 2,5 – 3 ure

 

TEČAJ JOGE OBRAZA

Tečaj, na katerem se boste naučile telovadbe – fitnesa obraznih mišic in to po metodi Savine Atai.

Joga obraza je fitnes naših obraznih mišic. Zavedamo se, da moramo ob hujšanju nujno vaditi s telesom, sicer nam bo koža visela in da če želimo biti v formi in imeti zdravo, lepo telo, moramo telovaditi. Zato se ukvarjamo z različnimi športi, se udeležujemo skupinskih vadb, obiskujemo fitnes … na obraz pa največkrat (praviloma) pozabimo. Ali mislite, da so mišice obraza drugačne od mišic nog ali trebuha? Kar 57 mišic imamo na glavi in tudi one potrebujejo telovadbo, da so napete, močne, polne, prekrvavljene. Posledično je tudi naša koža prekrvavljena, napeta, žareča, brez mozoljev, gubic. In da ne boste mislile, da se na jogi obraza – telovadbi obraza pačimo in delamo kar neke face. Sploh ne! Vaje so zahtevne in muskelfiber mišic je zagotovljen, pa tudi spotimo se prav pošteno. Mišice obraza so zelo hvaležne in se hitro odzovejo na vadbo. Z redno vadbo se nam obraz definira, mišice pridobijo na volumnu, kar posledično gladi gubice, saj se koža napne, zasije, je bolje prekrvavljena, nahranjena, kar vpliva tudi na kvaliteto kože. To povzroči telovadba. Zakaj je potem to joga obraza in ne telovadba obraza? Ker je učinek te vadbe veliko globlji kot samo močne in polne mišice. Mišice obraza so namreč strateškega pomena za aktivacijo žlez v glavi (predvsem hipofize, epifize in ščitnice), le te pa nadzirajo celotno delovanje endokrinega sistema v telesu. Od njega je odvisno vse! Ko je hormonsko stanje v ravnovesju, smo v procesu nenehne regeneracije in cvetenja; obraz pa je poln, v formi in brez gub. Vedno, ko vadimo z obrazom, obenem treniramo tudi žleze in notranje organe, ter našo pretočnost telesa. Trening nas nagradi s super počutjem in žarečim obrazom!

Učinki joge obraza: Z rednim treningom (vsaj 5 -10 minut dnevno) brišemo drobne linije in gube obraza, prekrvavimo mišice in podkožna tkiva, ter tako pospešimo nastanek kolagena in elastina, krepimo in oblikujemo mišice obraza in vratu, dvignemo upadlo kožo (obrvi, veke, lica…), polnimo zgornjo ustnico, pospešimo obnovo celic, uravnavamo delovanje žlez, vračamo obrazu mladosten in sijoč videz ter izboljšamo rast in kvaliteto las.

Komu je tečaj namenjen: Vsem tistim, ki bi se rade naučile vaje za obrazne mišice, katere boste lahko nato same, celo življenje, pridno uporabljale in s tem kljubovale staranju in gubicam. Prej kot boste začele skrbeti za močne in napete mišice, manj bo sila gravitacije in staranje vplivalo na vaš obraz. Še preden se gubice pojavijo, natrenirajte obraz, da se gubice sploh ne bodo mogle vgravirati. Zato je čimprejšnji začetek, najboljši začetek. Nikoli pa ni prepozno! Če pa so gubice že prisotne, boste z redno vadbo mišice učvrstile in tako napele kožo in zgladile gube.

Trajanje: 5 srečanj po 2 uri

 

MINI TEČAJ JOGE OBRAZA

Mini tečaj joge obraza vključuje vse, kar se naučite in dosežete na tečaju joge obraza. Razlika je le v tem, da je mini tečaj joge obraza krajši in tako prilagojen vsem tistim, ki nimate dovolj časa, da bi obiskovale tečaj joge obraza.

Trajanje: 2 srečanji po 3 ure

 

DELAVNICA HOOPINGA – OBROČKANJA

Delavnica, na kateri boste spoznale osnove vrtenja obroča (hula hoop-a) in se  naučile zanimive ter enostavne trike ter ob tem pokurile še veliko kalorij in se močno nasmejale, zabavale.

Hula hoop oz. hooping (obročkanje) je v svetu spet postal zelo popularen. In zakaj? Zato ker vrtenje obroča ni samo zabavno, ampak je tudi zelo učinkovita in odlična rekreacija. Obroč lahko vrtite kjer koli – na dvorišču, vrtu, travniku, v dnevni sobi pred televizijo; same ali v družbi. Z vrtenjem obroča deluje več kot 30 mišic, poleg tega pa deluje še kot mega odganjalec stresa in slabe volje.

Kaj vse dosežemo s hoopanjem:

 • okrepimo mišice trupa, še posebej trebušne mišice, mišice rok in nog,
 • lepo oblikujemo telo,
 • povečamo moč in vzdržljivost,
 • pomaga tudi pri hujšanju – hitro se topijo oblogice okrog pasu in zmanjšujejo centimetri,
 • lepšo držo telesa,
 • pospešen srčni utrip,

Trajanje: 1,5 ure

 

ZUMBA FEST – Divin zumba maraton

2,5 ure nore zabave in plesa ob energični latino glasbi.

Zumba fest je za vse tiste, ki se želite noro zabavati. Ni potrebno predhodno znanje Zumbe, ampak samo želja po zabavi. Ob vadbi se pokuri ogromno kalorij, oblikuje in okrepi se celotno telo, prežene stres in slabo voljo. Po Zumba festu pa poskrbimo še za hitro regeneracijo naših mišic z energijskimi, proteinskimi napitki.

Trajanje: 2,5 ure

 

MINI ZUMBA FEST – Divin mini zumba maraton

1 ura nore zabave in plesa ob energični latino glasbi. Tematsko obarvan mini maraton 😉

Mini zumba fest je za vse tiste, ki se želite noro zabavati. Ni potrebno predhodno znanje Zumbe, ampak samo želja po zabavi. Ob vadbi se pokuri ogromno kalorij, oblikuje in okrepi se celotno telo, prežene stres in slabo voljo. Po Zumba festu pa poskrbimo še za hitro regeneracijo naših mišic z energijskimi, proteinskimi napitki.

Trajanje: 1 ura

 

Za vse dogodke, delavnice in tečaje so potrebne predhodne rezervacije, saj je število mest omejeno.